top of page
Mother Doing Yoga with Baby

 MAMA & BABY  YOGA

Maandag  

 

10.00-11.15 uur.

POST-PARTUM Yoga lessen voor na je bevalling voor jou en je kindje (vanaf 4 weken tot 6 maanden na de bevalling).

Mama & Baby Yoga is speciaal voor vrouwen die net een kindje hebben gekregen. Opeens is je leven anders. In de periode die achter je ligt, is er een hoop veranderd. Zowel lichamelijk als geestelijk. De lessen helpen bij het vinden van een nieuwe balans en ondersteunen lichamelijk herstel.

In de lessen besteden we aandacht aan het versterken van de bekkenbodem, buik, onderrug en benen. Daarnaast doen we oefeningen die de schouders, bovenrug en nek ontspannen en soepeler maken. Dit gebied wordt door het vele tillen en dragen van je kindje, maar ook door het voeden van je kindje, zwaar belast waardoor het stijf kan aanvoelen. 

Je kindje ligt tijdens de les gezellig bij jou op je mat en kan meekijken, slapen of meedoen terwijl jij dichtbij hem/haar bent. Voel je vrij om tijdens de les je kindje te voeden of te troosten.

Alles mag, niets hoeft!

Ook bereiden deze lessen je goed voor op de reguliere yogalessen, maar eerst rustig opbouwen met Post- PARTUM Yoga.

.

Mama & Baby: Service
Newborn Baby Foot_edited_edited_edited.jpg

BABYMASSAGE

maandag
11.30 -13.30 uur

De Shantala babymassage versterkt de band tussen ouder en kind. Het is mooi om te zien hoe je kindje reageert en geeft een groter besef van geborgenheid.

Ook is de massage goed voor oa. de spijsvertering en kan helpen voor een beter slaapritme. Daarbij is het gewoon heel fijn om dagelijks als ritueel terug te laten komen.

Met de 1e les wordt er gemasseerd met olie en een deegballetje.  Tijdens de 2 les masseer je met alleen olie en nemen we ook tijd voor yoga en een fijne eindontspanning.

Natuurlijk is er genoeg tijd om tussendoor, wanneer jouw kindje eraan toe is, te voeden. (De massage kan niet onmiddellijk na een voeding.)

Verder wordt er thee geschonken en de bevallingsverhalen uitgewisseld. Ook is er aandacht voor het dragen en tillen van je kindje en andere praktische tips.

De workshop vindt plaats op twee keer twee ochtenden.

Benodigdheden:

• handdoek, hydrofiele doeken en eventueel een zeiltje om een plasje op te vangen

• omslagdoek

• verschoning

• voeding / borst

• fototoestel

Mama & Baby: Service
bottom of page