top of page
Docenten: Our Team

                                                                                ESTHER WEVERS

                                                                          Yogi, Doula, Moonlover, Shea Sister en oprichter Blije Boeddha Yoga

 

 

Mijn naam is Esther Wevers en ik verzorg een deel van de lessen bij Blije Boeddha Yoga.

 

Mijn eerste kennismaking met yoga was als student dat ik met mijn vader meeging naar yogales. Na een poosje merkte ik dat asana's en de Pranayama (ademoefeningen) een positief effect op mijn lichaam en mijn gemoedstoestand hadden. Ook groeide mijn interesse naar de achtergrond van yoga en de werking van de asana’s op lichaam en geest.

 

Toen mijn eerste kindje, Dana, een jaar was, ben ik in 2003 de opleiding tot yogadocent bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte gaan volgen. Na de reguliere drie basisjaren en ondersteunende modules, heb ik zwangerschapsyoga als specialisatie gekozen. Mijn afstudeerscriptie gaat over Vaginisme & Yoga. Welke betekenis yoga kan hebben als aanvulling op de bestaande therapieen.

 

Naast mijn opleiding heb ik ook verder gekeken in yogaland en andere yoga stijlen onderzocht, zoals Ashtanga-, Iyengar-, Kashmir yoga, Nia dans, om zelf te voelen en ervaren wat echt bij mij past.

 

Verder ben ik me gaan verdiepen in de zwangerschapsbegeleiding en wil ik meer bewustwording meegeven omtrent zwangerschap en geboorte. Ik merk dat veel vrouwen angstig zijn voor de bevalling en het vertrouwen in hun eigen lichaam kwijt zijn. Door de lessen die ik aanbied zowel de Yoga als de Geboorte Workshop (HypnoBirthing) komt het vertrouwen en de kracht terug. Ik wil vrouwen ook die vrije en blije geboorte laten ervaren die zo belangrijk is om het nieuwe leven te verwelkomen. Tevens ben ik Doula en aanwezig bij geboortes.

Sinds 2007 geef ik yogales, eerst op onder andere een sportschool, een wijkcentrum en bij bedrijven op locatie en sinds oktober 2012 heb ik Blije Boeddha Yoga opgericht. Een fijne plek midden in de wijk, waar ik onder andere yoga aanbied. Ook werk ik regelmatig samen met andere docenten om weer nieuwe workshops en cursussen samen te stellen.

 

Naast de vele trainingen en workshops die ik heb gevolgd, zijn ook mijn 3 kinderen een inspiratiebron om als yogi mindful de dagen te ervaren en mijn lessen en cursussen te geven.

 

Ik nodig je uit om een keer mee te doen en te ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Je bent van harte welkom voor een proefles! 

 

Namasté,

Esther 

6fe1bf2e-c704-4658-8210-f9113a8a6e98.jpg
bottom of page