HYPNOBIRTHING

De groepscursus is tot 5 koppels.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Wil je iets op maat kies dan voor de prive cursus.

Heb je eerder de cursus bij mij gedaan dan kunnen we de opfris doen.

Groepscursus 325,- euro 

Privecursus 495,- euro

Opfriscursus 195,- euro

'We believe that every woman has within her the power to call upon her natural instincts to bring about

the best possible birthing for her baby and herself'

 

(Marie F. Mongan) 

Een natuurlijke manier voor een veilige, soepele en gemakkelijke bevalling.

 

HypnoBirthing® is zowel een filosofie als een techniek en een methode die makkelijk te leren is. Het is een uitgebreide cursus, vol praktische oefeningen, handvatten en tips die je niet alleen tijdens de zwangerschap en geboorte kunt gebruiken, maar ook daarna. Het zijn 5 lessen van 2,5 uur op zaterdagochtend met een kleine groep van maximaal 5 stellen zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht.

HypnoBirthing leert aanstaande moeders om positief en vol vertrouwen, ontspannen de geboorte van hun kindje te kunnen beleven. Door middel van oefeningen die zorgen voor een diepe en optimale ontspanning, visualisaties en onderwijs over zwangerschap en geboorte worden zowel aanstaande moeder als partner voorbereid voor het belangrijkste moment in hun leven: de geboorte van hun kindje.

 

’There’s no pain involved, when there’s

no fear involved.’

 

(Marie F. Mongan)

Zwangerschap en geboorte zijn natuurlijke en gezonde processen in het leven van de vrouw. Het lichaam van de vrouw is gemaakt voor deze processen en ingrijpen is bij een normaal verloop niet nodig. In onze huidige maatschappij zijn veel vrouwen bang voor de bevalling en verwachten veel pijn dit door alle negatieve verhalen die rond geboorte ontstaan zijn in de loop van de tijd. Deze angst zorgt ervoor dat vrouwen niet meer vertrouwen op hun eigen lichaam.

HypnoBirthing werkt door de zwangere moeder diep te laten ontspannen op geestelijk en lichamelijk niveau, door ademhalingstechnieken aan te leren, door angst weg te nemen en door haar te leren samen te werken met haar lichaam, in plaats van -onbewust- tegen te werken. Tijdens de HypnoBirthing cursus leren vrouwen deze angst los te laten met behulp van zelfhypnose. Iedere vorm van hypnose is in principe zelfhypnose, omdat je het zelf doet en volledig in controle bent over je gedachten en je lichaam.

Vrijwel iedereen heeft ervaring met hypnose.

Als je bijvoorbeeld een film kijkt en niet hoort of opmerkt wat er om je heen gebeurt. Of als je van werk naar huis rijdt op de ‘automatische piloot’. Je bent op dat moment in een diepe staat van ontspanning of juist heel erg op één ding gefocust. Dat is wat zelfhypnose je kan leren: vergelijk het met een zoomfunctie op een camera. Je zoomt in op wat echt belangrijk is en de rest vervaagt!

Tijdens de geboorte van je kindje, laat je je hierdoor niet meer afleiden door mensen of dingen om je heen. Je bent ontspannen en niet angstig. Hierdoor verloopt het geboorteproces soepeler, zowel voor jou als voor je kind!

 

Ook na de geboorte is je kindje helder en zal vrijwel meteen na de geboorte kunnen drinken aan de borst.

Wat effect heeft op de binding en een gezond eet- en slaappatroon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat leer je tijdens de cursus:

 

 • Hoe je diep kunt ontspannen d.m.v. zelfhypnose terwijl je wakker, helder en alert blijft.

 • Om de cirkel van Angst – Spanning – Pijn te doorbreken en angst voor de geboorte los te laten. Je krijgt daarvoor in de plaats positieve verwachtingen en gevoelens bij het geboorteproces. Je voelt je relaxed en sterk en kijkt vol vertrouwen uit naar een kalme, zo natuurlijk mogelijke en veilige geboorte van jullie kindje.

 • Je leert visualisatie- en ontspanningstechnieken.

 • Theorie over de werking van de geboortespieren, de baarmoeder als orgaan.

 • Verschillende (optimale) houdingen voor tijdens de geboorte.

 • Verschillende ademtechnieken om optimaal mee te kunnen bewegen met de golvingen tijdens alle fases van het geboorteproces.

 • Hoe je oxytocine en endorfine in jouw lichaam kunt stimuleren, waardoor je veel minder pijn ervaart.

 • Ontdek je jouw associaties met pijn en het eerder als een sensatie kan gaan ervaren.

 • In plaats van te persen op commando, leer je je kindje rustig naar beneden te ademen, waardoor je kindje heel soepel geboren kan worden en jij energiek blijft.

 • Jullie ontdekken jullie geboortewensen en maken hier een helder geboorteplan van, zodat jullie wensen gehoord worden.

 • Het schrijven en gebruiken van affirmaties. Zodat er een positieve mindset ontstaat die je nodig hebt voor een ontspannen bevalling vol vertrouwen in het eigen lichaam. De kracht van het denken.

 • Partners zijn meer betrokken, zelfverzekerd en weten precies hoe ze hun vrouw kunnen ondersteunen tijdens de geboorte en de periode erna  Wat echt een verrijking is voor de relatie.

 

Aanraders om te lezen:

 ‘HypnoBirthing®’van Marie Mongan

'Ik ga relaxed bevallen'  van Georgina Kwakye

‘Vrije Geboorte’ van Anna Myrte Korteweg

Untitled.jpg