Mijn naam is Esther Wevers en ik verzorg de lessen bij Blije Boeddha Yoga.

 

Mijn eerste kennismaking met yoga was als student dat ik met mijn vader meeging naar yogales. Na een poosje merkte ik dat asana's en de ademoefeningen een positief effect op mijn lichaam en mijn gemoedstoestand hadden. Ook groeide mijn interesse naar de achtergrond van yoga en de werking van de asana’s op lichaam en geest.

 

Toen mijn eerste kindje, Dana, een jaar was, ben ik in 2003 de opleiding tot yogadocent bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte gaan volgen. Na de reguliere drie basisjaren en ondersteunende modules, heb ik zwangerschapsyoga als specialisatie gekozen. Mijn afstudeerscriptie gaat over vaginisme en yoga. Welke betekenis yoga kan hebben als aanvulling op de bestaande therapieen.

 

Naast mijn opleiding heb ik ook verder gekeken in yogaland en andere yoga stijlen onderzocht, zoals Ashtanga-, Iyengar-, Kashmir yoga, Nia dans, om zelf te voelen en ervaren wat echt bij mij past.

 

Verder ben ik me gaan verdiepen in de zwangerschapsbegeleiding en wil ik meer bewustwording meegeven omtrent zwangerschap en bevalling. Ik merk dat veel vrouwen angstig zijn voor de bevalling en het vertrouwen in hun eigen lichaam kwijt zijn. Door de lessen die ik aanbied zowel de Yoga als de HypnoBirthing komt het vertrouwen en de kracht terug.

Sinds 2007 geef ik yogales op onder andere een sportschool, een wijkcentrum en bij bedrijven op locatie en sinds oktober 2012 heb ik Blije Boeddha Yoga opgericht. Een fijne plek midden in de wijk, waar ik hatha yoga, yoga voor zwangeren, privé les, ademtherapie, de HypnoBirthing cursus en babymassage aanbied. Ook werk ik regelmatig samen met andere docenten om weer nieuwe workshops en cursussen samen te stellen.

 

Naast de vele trainingen en workshops die ik heb gevolgd, zijn ook mijn gezin en mijn kinderen een inspiratiebron om als yogi mindful de dagen te ervaren en mijn lessen en cursussen te geven.

 

Ik nodig je uit om een keer mee te doen en te ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Je bent van harte welkom voor een proefles!

 

Namasté,

Esther Wevers

Jantien Hadders

 

Jantien begon in 2006 met het volgen van yogalessen. Hierbij heeft zij ervaren dat yoga een geweldige manier is om spanning los te laten, het denken te kalmeren en om meer effectiviteit, concentratie en plezier in leven en werk te ervaren. Intussen heeft zij na vele lessen, workshops en haar opleiding bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte ervaren hoeveel yoga voor elke beoefenaar kan betekenen. Ze heeft een specialisatie in zwangerschapsyoga gevolgd. Ze ziet het als een voorrecht om er aan bij te dragen dat vrouwen in deze bijzondere fase het vertrouwen vinden dat zij in staat zijn om te doen wat de natuur nu van ze vraagt. Jantien heeft velen geïnspireerd zien raken door yoga en blijf daar graag aan bijdragen.

Semin Suvarierol Hoen

 

Mijn interesse voor zwangerschap en geboorte begon al voordat wij actief bezig waren met kinderen krijgen. Hoe meer ik er over te weten kwam, hoe groter mijn bewondering voor dit proces werd. Ik keek er naar uit om het zelf mee te maken.

 

De weg naar het ouderschap liep voor ons niet zo soepel als gewenst. De zwangerschap bleef uit en uiteindelijk bevonden wij ons in een fertiliteitstraject. Deze lange reis naar moederschap heeft ook de wens doen ontstaan om andere mensen bij te staan in hun reis naar het verwelkomen van een nieuw leven. Om deze wens te verwezenlijken heb ik een carrièreswitch gemaakt van wetenschappelijke onderzoeker naar counsellor, doula, en fotograaf. Mijn opleidingen en persoonlijke ervaring zet ik nu graag in voor vruchtbare levens en positieve geboortes.

 

Ik bied persoonlijke ondersteuning op het gebied van fertiliteit, zwangerschap en geboorte:

  • Als fertiliteitscoach, kan ik je ondersteunen vóór, tijdens of na je fertileitstraject.
  • Als bevallingscoach, kan ik je helpen met het voorbereiden op je komende bevalling.en het verwerken van een traumatische bevalling.
  • Als doula, kan ik jou en jouw partner continue ondersteuning bieden tijdens je zwangerschap en bevalling.
  • Als zwangerschaps-en geboortefotograaf kan ik zorgen voor blijvende herinneringen van deze bijzondere momenten van je leven.

 

Speciaal voor Blije Boeddha Yoga & Hypnobirthing Rotterdam cliënten, bied ik kortingen op mijn diensten. Kijk gerust op mijn website en neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.